Isolatie voor lichamelijk gehandicapten

Door uw woning te isoleren kunt uw energieverbruik fors dalen, dit brengt niet alleen financiële voordelen met zich mee maar is ook zeer positief voor het milieu. Het isoleren van verschillende onderdelen van uw woning kunnen een zeer groot verschil maken.

Dak isolatie kan aan de binnen- of buitenzijde van uw woning toegepast worden. Wanneer u kiest voor dakisolatie via de buitenzijde van uw woning moet de dakbedekking geheel vernieuwd worden, via de buitenzijde isoleren is dus ook wel een behoorlijke klus.

Doormiddel van muurisolatie kunt u het warmte verlies flink beperken. Ook muurisolatie kan ook aan de binnen- of buitenzijde van de woning toegepast worden. Muurisolatie via de binnenzijde van de woning  is een zeer grote klus. Muurisolatie via de spouwmuur is daarin tegen veel makkelijker. Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope  isolatiemaatregel met een zeer hoog rendement.

Naast dak of spouwmuurisolatie zijn er ook nog de mogelijkheden uw vloer  en/of plafond te isoleren. Bij vloerisolatie kunt u denken aan ondervloerse isolatie of bovenvloerse isolatie. De ondervloerse isolatie wordt geïnstalleerde via de kruipruimte. De ondervloerse methode is dan ook alleen mogelijk bij uw begane grond vloer.  Maakt u bijvoorbeeld geen gebruik van uw zolder dan kunt u kiezen om de vloer/ het plafond tussen de twee verdiepingen te isoleren, isoleren heeft namelijk meerdere comfort verhogende eigenschappen. Denk hierbij aan een warmere woning, minder geluidsoverlast en een beter klimaat.

Voor isolatie worden er verschillende producten gebruikt. Hierbij kunt u denken aan glaswol, EPS parels, PUR-schuim of isolatiefolie. Het beste materiaal voor uw situatie, is afhankelijk van verschillende factoren en uw budget.  

Isoleren is naast een positieve bijdrage aan het milieu ook goed voor het verbeteren van het wooncomfort en de verlaging van uw energierekening. Doormiddel van het isoleren van uw woning of een deel hiervan blijft de warmte langer in huis. Hierdoor zullen uw stookkosten dalen. Isoleren werkt qua comfort twee kanten op; in de zomer blijft uw woning langer koel als het buiten warm is, en in de winter blijft uw woning langer warmer.  

Comments are closed !