Nederlanders willen besparen op energie

Het overgrote deel van Nederland wil besparen op energie of doet dit al. Sommige bespaarders zijn enerhousiast, maar weten niet hoe ze dit moeten doen. Deze vraag komt dan ook vaak voorbij. Besparen energie is makkelijker dan je denkt. Door aanpassingen in huis of op je energierekening kan dit zomaar honderden euro’s schelen op jaarbasis. Wij leggen het je uit.

Verlichting is beste middel om te besparen

Waar je denkt dat de koelkast, verwarming of wasdroger het meest verbruikt maar niets is minder waar. Het verlichten van het huis is namelijk de grootste verbruiker! Het kost veel meer stroom dan de was drogen in de wasdroger. Een andere grote kostenpost is de verwarming en het warme water. Dit is de helft van je energierekening! Besparen energie kan dus niet alleen op je energierekening, maar ook met kleine aanpassingen, zoals korter douche en minder warm water gebruiken, in huis.

Zo kun je er voor kiezen om zonnepanelen aan te schaffen. Het lijkt een grote investering maar dit verdien je snel weer terug. Ook kun je een warmte pomp aanschaffen, de isolatie verbeteren of andere besparingsaanpassingen in huis toevoegen.

Ga aan de slag met besparen energie

Misschien heb je niet helemaal de kennis over het besparen energie maar waar een wil is, is een weg. Driekwart van de Nederlanders denkt er dan ook zo over. Als je gemotiveerd bent, dan kan je op verschillende manieren besparen. Zo kun je ook gebruik maken van een energievergelijker om te besparen energie. Je vult je gegevens in met onder andere een recent jaarverbruik, klikt op de vergelijker en je ziet direct hoeveel je kunt besparen en of je beter kunt overstappen. Dit kan je zo al honderden euro’s per maand schelen op jaarbasis. Dat is toch mooi meegenomen! Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Besparen energie is dus makkelijker dan je denkt. Wees geen dief van je eigen portemonnee en start vandaag nog. Je kunt met een paar aanpassingen en klikken op een knop al flink besparen. Ga duizenden Nederlanders achterna en bespaar honderden euro’s op je vaste lasten. Dat wil jij toch ook?

Comments are closed !