Gehandicapten op reis

Bij zorg om lichamelijke handicap zetten wij ons is voor mensen met een beperking. Mensen met een handicap worden vaak beperkt in hun doen en laten. Zo is reizen vaak een hele opgave voor hen. Daardoor kunnen zij vaak moeilijker met het openbaar vervoer naar een bestemming reizen. Oftewel, naar werk of school is voor iemand met een handicap een hele opgave. Daardoor zijn er al veel aanpassingen op stations gemaakt. Maar vaak zijn op de kleinere stations geen liften aanwezig. Hierdoor kunnen mensen met een rolstoel het perron niet bereiken.

Ook kunnen mensen met een handicap moeilijkheden bevinden wanneer zij op vakantie willen gaan. Dit probleem begint al bij vertrek van huis. Vaak moet er een bedrag worden betaald voor extra service op de luchthaven. Ook tijdens het vliegen gaat het niet altijd makkelijk. Omdat het vliegen met een rolstoel erg moeilijk is, slaan veel mensen in een rolstoel een vliegvakantie over.

Inzet voor gehandicapten

Voor deze mensen willen wij ons graag inzetten. Door begrip te creëeren onder de bevolking en de bedrijven. Zo willen wij in eerste instantie zorgen dat het vliegen beter toegankelijk wordt. Ook willen wij er in Nederland voor zorgen dat hotels makkelijker bereikbaar zijn. Vaak zien wij dat een deel van de hotels niet rolstoel toegankelijk zijn. Hier moeten wij een oplossing voor zoeken. Ook restaurants zijn vaak niet goed bereikbaar.

Door deze moeilijkheden zijn wij een campagne gestart. Namelijk, laat gehandicapten ook de straat op. Wij spreken met verschillende grote ketens, en horen positieve geluiden. Zo willen hotels al aanpassingen maken zodat hun hotels rolstoel toegankelijk worden. Dit is een stap in de goede richting. Wij zullen doorgaan met begrip creëeren tot dat meer dan de helft van de gelegenheden toegankelijk is.

Wilt u meer informatie over dat lichamelijk gehandicapten alsnog een mooi leven hebben? Klik dan hier.

Comments are closed !